Санкционират собственици на крави и коне за паша край Аракчийския мост

Снимка: Община Дупница

На двама търговци на едър рогат добитък от Дупница бяха съставени актове от Контролното звено към Община Дупница. По сигнал на граждани, в района на Аракчийски мост са установени свободно движещи се и пасящи крави и коне.

Освен че създават предпоставки за ПТП на главния път, животните са унищожили и част от овощните градини и посеви в района. При направената проверка на място е установено, че животните не са и регистрирани, за което трябва да се произнесат от БАБХ.

На собствениците са съставени актове съгласно Наредбите на Община Дупница и ще бъде наложена финансова санкция в размер от 200 до 1500 лева.
Акт е съставен и на жител от село Пиперево - собственикът на крави. На няколко пъти безстопанствено оставените животни изскачат на главен път Е-79 в района на автокъщите. Санкцията ще бъде в размер от 50 до 500 лева. 

Глоби от 500 до 3000 лева пък ще бъдат наложени на две фирми от община Дупница, на които са съставени актове тази седмица. Причината е, че са заловени на място да изхвърлят строителни отпадъци на нерегламентирани за това места - в землището на село Самораново и в района на червенобрежките ханчета.

От Община Дупница призовават гражданите при забелязани нарушения да сигнализират Контролното звено към Община Дупница на 0701/5-92-73 до 17.00 часа от понеделник до петък, на 0701/5-92-59 и 0879 523 474 (дежурен денонощно) или на 112.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK