Две професионални гимназии ще осъществят прием в дуална система на обучение в Община Кюстендил за учебната 2018/2019 година

Снимка: Infomreja.bg

За учебната 2018/2019 година държавен план –прием на ученици в 7 клас ще бъде обявен в 8 училища на територията на община Кюстендил – 2 профилирани гимназии, 5 професионални гимназии и 1 спортно училище.

Профилираното обучение се предлага в дневна форма на обучение от 2 училища в 6 профилирани паралелки по профили – „Чужди езици, Английски с испански език“ „Чужди езици, Английски/Немски“, „Математически“, „Софтуерни и хардуерни науки, Информатика и информационни технолигии“, „Природни науки“ .

За професионално образование и обучение в 6 училища са планирани 13 паралелки, от които 3 паралелки в дневна форма на обучение за втора степен на професионална квалификация, 7 паралелки в дневна форма на обучение за трета степен на професионална квалификация, 2 паралелки в дуална форма на обучение за трета степен на професионална квалификация и 1 паралелка в Спортно училище „В. Левски“ – Кюстендил за трета степен на професионална квалификация.

За учебната 2018/2019 година е утвърден държавен план – прием за община Кюстендил от 6 нови професии и специалности за отделните училища – професия „Агроеколог“, специалност „Агроекология“ и професия „Техник – растениевъд“, специалност „Трайни насаждения“ в ПГСС „Св. Климент Охридски“ – Кюстендил; професия „Машинен техник“, специалност „Машини и системи с цифрово – програмно управление“ и професия „Строителен техник“, специалност „Строителство и архитектура“ в ПТГ „Джон Атанасов“- Кюстендил; професия „Оперативен счетоводител“, специалност „Оперативно счетоводство“ в ПГИМ „Йордан Захариев“ – Кюстендил; професия „Готвач“, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ в ПГ по туризъм „Никола Й. Вапцаров“ – Кюстендил.

Утвърден е прием в 2 паралелки в дуална форма на обучение по професии и специалности, които са търсени на пазара на труда, и са заявени от работодатели и от регионалните звена на област Кюстендил на национално представените работодателски организации в България.

Прием на паралелки в дуална система на обучение ще осъществят 2 професионални гимназии в община Кюстендил по професии „Машинен техник“ и „Строителен техник“ в ПТГ „Джон Атанасов“ и по професия „Моделиер-технолог на облекло“ в ПГЛП „Владимир Димитров – Майстора“.

За учебната 2018/2019 година броят на утвърдените места за прием в дневна форма на обучение с 5 годишен срок на обучение в училищата в община Кюстендил е 494 при прогнозен брой ученици в 7 клас 464, от които 428 от Община Кюстендил, 30 от Община Невестино, 6 от Община Трекляно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK