Две отличия за гимнастиците на “Любчо Солачки” от турнира “Олимпийски елит”

снимка: solachkigym.com, архив

В столичната зала Раковски приключи турнира по гимнастика “Олимпийски елит”. В него среща си дадоха най- добрите състезатели от цяла България, който получават право на участие посредством покани от БФ Гимнастика. В групата до 14 години Иван Цеков зае второ място в единствената дисциплина на турнира многобой.

По регламент няма класиране на отделните уреди, което прави борбата за призовите места още по – ожесточена. В конкуренцията на още 8 състезатели от други клубове Цеков остана едно стъпало под върха в крайното класиране. При момчетата до 12 години Райчо Димитров е четвърти, Юлиян Ораков пети, а Николай Георгиев шести в многобоя. При момичетата до 14 години Симона Якетова е трета, а групата до 11 години Люси Барзева е девета.

Веднага след приключването на турнира Йордан Йовчев обяви имената на състезателите, който ще участват на престижния международен турнир в Нови Сад Сърбия на разноски на федерацията. Сред тях са и тримата представители на клуб Любчо Солачки, Мартин Мишев, Иван Цеков и Симона Якетова. На 19 и 20 в Благоевград ще се проведе международен турнир за Купа „Любчо Солачки”.

Официалното откриване е в събота от 13.00 ч в зала „Скаптопара”, като се очаква сред гостите да бъдат спортният министър Свилен Нейков и президентът на федерацията по спортна гимнастика Йордан Йовчев. За пръв в турнира ще участват представители на държави от други континенти. Това са гимнастици от Тунис и Йордания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK