Акция "Дрога" в Бараково и Пороминово, има задържани

Снимка: МВР, архив

Арестуваните отглеждали и съхранявали канабис

В края на миналата седмица служители на РУ-Рила, са открили в землището на с. Пороминово нива с 207 растения канабис, растенията са изкоренени, видът на наркотика е установен с полеви наркотест,стопанинът на нивата 49-годишен местен жител е задържан в полицейския арест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

32-годишен собственик на къща в с. Бараково е задържан. Рилски полицаи са изкоренили от двора му 12 растения канабис, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В събота при извършени специализирани поицейски действия служители на ОДМВР и РУ-Рила, са открили в труднодостъпна местност по протежението на река Рилска нива с канабис, изкоренени са 126 растения с висчина от 70 до 110 см. И от друга нива в землището на с. Бараково са изкренени още 50 растения  с височина 90 – 100 см. 

Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са открили и иззели рилски полицаи от къща в с. Пороминово. Процесуално-следствените действия са проведени на 17 юли. Иззети са 92 патрона, ловнапушка, разглобена пушка. По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Рила, собственикът на имота е задържан. Уведомен е дежурен прокурор.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK