Две момичета пострадаха тежко при ПТП на Е-79

снимка: БГНЕС

Две момичета на 14 и 15 години пострадаха тежко след катастрофа на главен път Е-79 между Благоевград и Дупница, съобщи БГНЕС.

14-годишна ученичка е с тежка черепно-мозъчна травма, а 15-годишна е с фрактури на таза и ръката.

Малко преди 20 часа снощи на 2 км след Мурсалево в посока Дупница са се сблъскали коли "Мерцедес" и "Тойота". В тойотата с кюстендилска регистрация, управлявана от 24-годишен, пътували и двете пострадали момичета. Те се прибирали към Дупница. Ученички са в благоевградска гимназия, били са с ученическите си униформи.

Тойотата се е сблъскала с мерцедес с благоевградска регистрация, движещ се в посока Благоевград. Удареният в предната дясна част мерцедес след сблъсъка е излетял в нивите края пътя. Тойотата пък се преобърнала по таван на платното в посока Дупница.

С линейка на ФЦСМП град Рила и случаен транспорт в Спешно-приемно отделение на МБАЛ са приети първоначално двама души - водачът и 14-годишната Н. Н. Тя е с фрактура на базата на черепа и вътрешен кръвоизлив.

В 22 часа снощи бе транспортирана с реаниматор до МБАЛ "Токуда" - София. Има опасност за живота й.

Към 20.30 часа линейката транспортира до МБАЛ-Благоевград и второто пострадало момиче - 15-годишната Д. Х., също от Дупница. Тя е със счупени таз и ръка, настанена е в отделението по ортопедия на МБАЛ-Благоевград.

Близо час след катастрофата движението по Е-79 се извършваше в една лента, регулирано от служители на КАТ - Пътна полиция-Дупница. Огледът за установяване причините за тежкото ПТП започна след 21.30 часа снощи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK