Две момчета с условни присъди, непълнолетен с обществено порицание за серия кражби в Блатска, Петрелик, Абланица и Балдево

Снимка: Тhecuriousdentist.com

Трима младежи се сдобиха с условни присъди за серия кражби в населени места в общините Хаджидимово и Гърмен.

През май 2016 г. 21-годишният Б.С., 20-годишният Д.Г. и непълнолетният Х.П. извършили множество кражби в търговски обекти в хаджидимовските села Блатска, Абланица и Петрелик, както и в гърменското село Балдево. 

Само за три дни те отнели от пет търговски обекта различни вещи, собственост на няколко физически и юридически лица, на обща стойност 1652,12 лв.

За извършване на престъпленията били използвани леки автомобили различни марки, като при проникване в магазините, с помощта на метален тръбен ключ и отвертка, те повреждали входни врати или прозорци.

В с. Абланица подсъдимите разбили вендинг-автомат за кафе, като огънали ламарината около заключващото устройство. Сред откраднатите от тях вещи имало цигари, бира и безалкохолни напитки, сладкарски изделия, мобилен апарат и парични средства.

Тримата са се признали за виновни и са сключили споразумения с прокурор в Районна прокуратура – Гоце Делчев, които съдът е одобрил. Част от причинените имуществени вреди от престъплението са възстановени на пострадалите лица, а другата е обезпечена със записи на заповед.

За извършените от тях престъпления на подсъдимите Д.Г. и Б.С. са наложени наказания от четири месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок. Непълнолетният Х.П. е с наказание „обществено порицание“, съобщение за което е поставено на таблото в Община Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK