Пожар в труднодостъпна местност в Хасковско

Снимка: Infomreja.bg

В момента няма застрашени населени места

Нови пожари избухнаха в Хасковско. Сухи треви и широколистна гора горят в труднодостъпна местност между селата Георги Добрево и Оряхово в община Любимец, съобщи БНР, позовавайки се на областната администрация.

Пламъците са обхванали площ от 500 декара. На мястото са пет противопожарни екипа. В момента няма застрашени населени места.

Стопански постройки горят в свиленградския квартал "Гебран". На територията на община Димитровград са локализирани два малки пожара.

Заради високите температури темата, свързана с пожарите, не стихва. Такъв е и случаят с пожара в Хасково, който избухна преди няколко дни.

Припомняме, че на 8 юли бе съобщено за пожар край Лесово. Същия ден областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова обявява бедствено положение и на територията на община Свиленград.

Ден по-късно военните се включиха в потушаването на пожарите на засегнатите райони. По-рано днес бе съобщено, че пожарът все още продължава.

Днес директорът на Главна дирекция "пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов съобщи, че най-вероятно пожарът при "Лесово" е заради изхвърлен фас от тир.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK