Клубът на литературните творци в Гоце Делчев продължава дейността си

Снимка: Infomreja.bg

Дадена е заявка за активно участие в културния живот на града и района

Литературният клуб „Людмил Стоянов“ в Гоце Делчев започна втората година от новото си летоброене. Той е наследник на кръжок с богата история, основан още през 1935 година към читалище „Просвета - 1865“.

На вчерашната си сбирка членовете на клуба дадоха заявка за активна дейност и осезателно присъствие в културния живот на града.

След седмица местни поети ще заминат за Скопие, където ще участват със свои творби в литературна вечер, организирана с благотворителна цел – подпомагане на деца с аутизъм.

Членовете на клуба подкрепят активно колегите си по перо, които представят свои книги пред обществеността. Предстои това да сторят Иван Мишев – детската книжка „Новите приключения на Ежко“, и Любен Радойков – романа „Стела“ и книжката „Пенчо горкия“.

И през този литературен сезон майсторите на художественото слово от района ще зарадват почитателите си с вечер, на която ще споделят с тях най-новите си творби.

Амбицията на местните поети и писатели  е след време да издадат сборник, в който да бъде представено тяхното творчество.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK