Пиян шофьор блъсна патрулка и уби полицай

Снимка: Infomreja.bg

Случаят е от вчера вечерта

Полицай загина в катастрофа, причинена от пиян шофьор в Новозагорско, съобщава кореспондентът на bTV Новините в региона.

Случаят е от вчера вечерта. Около 20:45 ч. е получен сигнал за произшествие между селата Радево и Сокол. На място отива полицейски патрул, като при огледа колата на униформените е ударена от друга.

В резултат на удара е пострадал полицейски служител. Той е транспортиран до МБАЛ-Сливен с тежки наранявания, където по-късно е починал.

Зад волана на колата, причинила катастрофата, е бил 39-годишен мъж от Стара Загора, който се е разминал с леки наранявания. Пробата му е отчела 0,68 промила алкохол. Задържан е.

Полицейският автомобил е бил с включени светлини в специален режим на работа. Работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава.

По-късно през деня от ОДМВР - Сливен, изказаха съболезнования:

С дълбоко прискърбие изказвам съболезнования на близките на младши автоконтрольор Тодор Тодоров, който загуби живота си при изпълнение на служебния си дълг. Към мен се присъединяват неговите колеги от Районно управление-Нова Загора, ръководството и  всички служители на Областната дирекция на МВР в Сливен. 

2 декември ще остане за нас тежък  ден, в  който загубихме наш скъп колега и приятел.  Тодор Тодоров загуби живота си едва на 35 години, след като бе ударен от водач, употребил алкохол, докато изпълнява служебните си задължения.  

Като служители на реда ние водим постоянна битка с войната по пътищата. Ние сме първи на мястото на всяко едно пътно произшествие и съпреживяваме болката и трагедията от загубата на човешки живот. Нашите усилия да прекъснем тази черна статистика са ежедневни, но  това няма да стане, докато всеки не осъзнае, че на пътя е отговорен не само за своя собствен живот, но и за този на другите.

Тодор Тодоров ще остане завинаги в сърцата ни! Ще го помним като професионалист, добър колега и всеотдаен приятел! 

Поклон пред светлата му памет!

Директор ОДМВР-Сливен

Старши комисар Димитър Величков

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK