Бяло лястовиче се излюпи в автосервиз в Гоцеделчевско

Бяло лястовиче се излюпи във сервиза на най-добрите автомонтьори в Гоцеделчевско – Крачолови, който се намира край хаджидимовското погранично село Садово.  

Под стрехите на сервиза на Цветан Крачолов има от години няколко лястовичи гнезда, на които собствениците на обекта освен че се радват, но и не позволяват на никой да ги пипа.

Така, тази година лястовиците ги сюрпизираха с бяло лястовиче. което се е излюпило наред с другите в едно от гнездата.

Щастие и много късмет да им донесе бялата лястовица си пожелаха собствениците и работещите в сервиза, позовавайки се на легендите, че бялата лястовица е носител на щастие, късмет и надежда и че тя зарежда всички, които я видят с позитивност и увереност.

Според поверието за изключително рядката лястовица-албинос се носи мита, че се вижда веднъж на 100 години.

Цветан Крачолов е един от уважаваните и може да се каже щастливи хора в Гоце Делчев. Невероятният му труд е възнаграждаван на няколко път и с приза „Механик на годината“ в България. Фамилията са потомци на поета Пейо К. Яворов, който е и първият кмет на Гоце Делчев.  

 

Снимки: Личен архив

КОМЕНТАРИ

Георги11:43 - 16.03.2021
Ей такваз любов голяма трабва тука на Земята. Ала жалко, че я няма сред народа в Касабата. Помня една случка през 1991 г., докато работих в ГС "Дикчан". Един бизнесмен от Пловдив закъса с една лимозина Мерцедес, дизел, а трябваше да отива в Гърция, на зор беше работата. Извъртяха се механици откъде ли не – няма палене. Беше голям студ, зимата. Стартерът върти, но не иска да запали. Дойдоха братя Крачолови(някой им се обади), смениха подгряващите свещи и го запалиха. Тоя "бизнесмен" им предложи да ги прати в завода на Мерцедес в Германия на обучение, пък после да отвори сервиз... Т.е да работят за него. Помня, че Коцето го отряза на момента: "Няма на какво да ме научат в Германия!". Тогава бяха тежки години, работа нямаше, западни автомобили рядко се срещаха, а пък за части – забрави! Само в Кореком! Най-близкият - в Пловдив(х-л "Тримонциум"). Не е случайно, че два пъти се излюпват бели лястовици. И трети път им пожелавам да се излюпи бяла лястовица! Странно, че не се връщат. Сигурно не издържат дългият път.
Сирма00:00 - 02.08.2018
Темата е лястовичето! Още по-голям късмет и успех на сервиза и персонала!!! Сервиза е на ключово място и с Цецо и други са си мерили силите на 2 пъти...Но напразно...хахаааа
Жостов22:53 - 01.08.2018
От единия та вдругия крачол го местя
Все тая22:50 - 01.08.2018
Платена реклама?

FACEBOOK