17 месеца затвор за обвиняем, държал дрога

Снимка: Infomreja.bg

Определението на РС – Кюстендил, е окончателно

Районен съд – Кюстендил, одобри споразумение и наложи наказание от 9 месеца „лишаване от свобода“, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване за 29 годишен кюстендилец, който се призна за виновен в държане на високорискови наркотични вещества – канабис.

Споразумението бе внесено за разглеждане в съдебно заседание от Районна прокуратура – Кюстендил, след постигането му със защитата на подсъдимия, който е осъждан. Мартин Я. се призна за виновен в това, че на 26.05.2021 година, зад сградата на ОДК - Кюстендил, е държал канабис - 0, 14 грама – престъпление по чл. 354а, ал.3, пр.2, т.1 от НК.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението на РС – Кюстендил, е окончателно.

Съдът констатира, че деянието е извършено в изпитателния срок по НОХД от 2018 г. на РС – Кюстендил, с което на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на 8 месеца, изпълнението на което е било отложено за срок от 3 години.

Налице са предпоставките на чл. 68, ал.1 от НК и наложеното наказание трябва да бъде приведено в изпълнение, при „общ“ режим на изтърпяване. Определението подлежи на жалба пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK