Две фирми в надпревара за най-голямата обществена поръчка в Дупница

Комисия към общинската администрация в Дупница излиза с решение за победителя, снимка: Община Дупница

Ценовите оферти на кандидатите по най-голямата и важна обществена поръчка за Дупница бяха отворени днес. Комисия с председател зам.-кмета Крум Милев обяви в открито заседание ценовите предложения за реализация на "Интегриран градски транспорт".

ДЗЗД "АМХ Пътпроект Дупница" и Обединение "Мегапроект Дупница" не бяха допуснати до този етап - ценови оферти и техните предложения не бяха отворени.

Другите двама кандидати "ДЗЗД "ИГТ-Дупница" и "Галчев Инженеринг" ЕООД дадоха съответно 3 875 605,10 лв. без ДДС и 3 899 785 лв. Прогнозната стойност бе 3 943 219.21 лв. без ДДС.

Комисията ще излезе в срок с решението си и ще предложи на кмета на Община Дупница, инж. Методи Чимев, сключване на договор. Победителят се определя на база техническо предложение и ценова оферта.

Инфраструктурният проект включва проектиране, СМР и авторски надзор за рехабилитация, полагане на нови пътни и тротоарни настилки, маркировка и поставяне на пътни знаци.

По трасето се започва работа още от следващата седмица с подмяна на водопровод от ул. "Отец Паисий", "Седма рилска дивизия", "Велико Търново", а от средата на месец септември и на канал от ул."Георги Икономов" (бивша "Бригадирска"), които впоследствие ще бъдат изцяло ремонтирани и надземно.

Община Дупница спечели проекта през 2016 година и стартира процедурите по избор на изпълнители за различните дейности. Фирма-фантом блокира за близо година изборът на изпълнител още на ниво - обявление през миналата година, и след дълга съдебна сага, Община Дупница спечели и продължи процедурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK