Активно лято в библиотеката за децата от Дупница

Снимки: Личен архив

Направиха презентация за новата визия на библиотеките в условията на глобални промени

Новата визия на библиотеките в условията на глобални промени, наложени от технологичната революция, определи темата на презентация, представена в библиотеката към НЧ "Зора 1858" - Дупница.

Децата от инициативата на Община Дупница - „Активно лято 2019“, видяха библиотеките като динамично развиващи се институции, в които ръка за ръка вървят традиции и модерност.

Презентацията акцентира върху основните изисквания към съвременната библиотека и новите процеси, методи на работа и библиотечни технологии, които спомагат за опазване и популяризиране на библиотечния фонд.

Виртуалната обиколка продължи в няколко библиотеки от нов тип във Финландия, САЩ, Германия, Китай и Канада, характерни с футуристичната си архитектура и уникален вътрешен дизайн.

Под формата на игра гостите научиха как се казва националната ни библиотека, кога е създадена и кой е първият директор на най-старата културна институция в следосвобожденска България.

За финал децата показаха своето отношение към библиотеката и какви мисли и чувства предизвиква у тях, като написаха на табло с какво я асоциират.

От отговорите се разбра, че за тях библиотеката е дом, знание, достъпност, иновации, книги, приказка, бъдеще...

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK