Две цигуларки от НМУ „Л. Пипков“ изнесоха богат концерт в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Музикален празник в Гоце Делчев

Снощи почитателите на класическата музика в Гоце Делчев се насладиха на изпълненията на две виртуозни цигуларки – Диана Чаушева и Елизабет Гекова. Те са едни от най-изявените ученички в НМУ „Любомир Пипков“, носителки на много национални и международни отличия.

Концертът се проведе в рамките на третия есенен  музикален фестивал „С музика и вяра в сърцето“, чиито организатори са Неврокопската света митрополия и община Гоце Делчев.

Директори на вече утвърдилия се фестивал са изявените пианисти, професорите Дора и Анастас Славчеви, които в предишните две издания на фестивала изнесоха свои концерти като дуо.

Преди снощната музикална проява проф. Славчева сподели за ИНФОМРЕЖА:

„Нашето желание е фестивалът да стане емблема на града. Стараем се в програмата на тези празнични музикални дни да има за всекиго по нещо. Каним само музиканти от висока класа, с международна известност.“

Изпълненията на  Диана Чаушева и Елизабет Гекова доказаха верността на тези думи. Многобройната публика, дошла в концертната зала на Митрополията, оцени по достойнство високото ниво на изпълненията и бурно аплодира цигуларките, тяхната преподавателка  Благородна Танева и пианистката Венцислава Тодорова.

В богатата концертна програма бяха включени класически творби от Моцарт, Бела Барток, Сарасате, Крейслер, Менделсон, Виенявски.

Двете  успешни млади цигуларки изпълниха творбите, с които са спечелили последните си големи международни награди.

Изненадата на вечерта бяха народните  песни, които Диана Чаушева изпя в съпровод на своя баща Вели Чаушев.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим връчи на изпълнителките грамоти за участие във фестивала и сърдечно им благодари.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK