Дванадесетокласници от ПГ по МСС в Гоце Делчев се класираха за регионалния кръг на състезанието "Млад фермер"

Снимки: ПГ по МСС "Пейо Кр. Яворов"

Отборът на ХІІ клас при ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов” в Гоце Делчев, представен от Христо Бабанов, Октай Гега и Димитър Чолаков, се класира за регионалния кръг на състезанието "Млад фермер", което ще се проведе в град Садово.

Гимназисти от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство показаха завидни знания, умения и компетенции при провеждането на училщния кръг на националното състезание.

Конкуриращите се отбори се състезаваха в три направления: Растениевъдство, Животновъдство и Механизация, но се оказа че най- добре подготвени са дванадесетокласниците Христо Бабанов, Октай Гега и Димитър Чолаков, които се класираха за регионалната надпревара. 

Години наред възпитаниците на гоцеделчевската гимназия печелят призови места както на регионално, така и на национално ниво.

ПГ по МСС "Пейо Кр. Яворов" има и изградени традиции в обучението за правоспособност на ученици и курсисти в категориите „А“, „В“, „С“, както и  единствен за региона лиценз за категориите „Ткт“ и „Твк“ – даващи право за работа с трактори и всякакъв вид селскостопанска техника. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK