Двамата задържани за обира в златарското ателие в Гоце Делчев остават в ареста

снимки: infomreja.bg

Постоянна мярка "задържане под стража" постанови днес Районен съд - Гоце Делчев на задържаните преди дни двама младежи за извършения обир на злато и пари от златарското ателие на ул „Звънчарска" в града. С полицейска охрана от ареста в Разлог в съдебната зала бяха довени 20-годишният Божидар С. и 21-годишният Иван П.

Делото бе закрито за журналисти по настояване на адвокат Марковски, който пое защитата и на двамата обвиняеми. В крайна сметка съдийският състав наложи постоянна мярка на Божидар С. и Иван П. заради обоснованото предположение на съдията по делото, че именно двамата са извършителите на обира, както и че съществува реална опасност да се укрият, ако бъдат освободени под парична гаранция.

2 кг. злато, 900 евро и 3 000 лева преди дни бяха отнети по особено брутален начин заедно с дамската чанта от неврокопската златарка Снежана Балак при напускане на ателието й на ул. "Звънчарска" в Гоце Делчев към 18.30 часа.

Извършителите на обира бяха двама маскирани. За да извършат планувания обир, те напръскаха златарката със спрей, след това запалиха автомобила, с който избягаха от престъплението.

Два дни по-късно след усилени издирвателни мероприятия полицаите задържаха извършителите - Божидар Б. и Иван П., и двамата от Гоце Делчев.

Откраднатото злато бе намерено зарито на части в няколко имота край Гоце Делчев, а парите - след обиски в домовете на двамата младежи.

В Гоце Делчев усилено се говори, че двамата задържани за обира в златарското ателие си имали помагачи и поръчители, които засега остават в сянка.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Toй23:55 - 12.03.2013
Дай боже всеки такъв късмет
Аз03:23 - 12.03.2013
Блазе им! Дълги години ще бъдат на пълна държавна издръжка, без да ги интересува цена на тока, водата и парното, правителство, кмет и цялата суета на светския живот...
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK