Наводнения и свлачища на Филипините, най-малко 20 загинаха

Снимка: Reuters

Най-малко 20 души станаха жертви на наводнения и свличания на земни маси във Филипините, предаде ДПА, цитирайки представители на полицията и службите за спешна помощ.

Повечето загинали станаха жертви на свличания на земни маси, включително семейство от трима души в провинция Албай, които спели, докато домът им бил затрупан. В недалечен град на същата провинция свличане на земни маси отне живота на още четирима души.

Спасителните екипи все още издирват няколко изчезнали в засегнатите райони. Близо 5000 души бяха принудени да напуснат домовете си в районите, изложени на най-проливни дъждове.

Националната метеорологическа служба заяви, че тропическата депресия Усман е отслабнала до район с понижено температурно налягане, след като достигна сушата вчера.

В източните и централните провинции обаче ще продължи да вали. Студен атмосферен фронт и мусонен вятър от североизток продължават да носят лошо време над столицата и други части на страната, което може да помрачи обикновено буйните празненства по посрещане на Нова година. (БТА)

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK