Европейски ден без загинали на пътя! Стартира полицейска операция „Едуард“

Снимки: Infomreja.bg

Специализирана полицейска операция „Едуард“ се осъществява на територията на Кюстендил и Дупница. Тя стартита днес и е посветена на Европейския ден без загинали на пътя – 21-и септември. Операцията се провежда по линия на ТИСПОЛ.

„За втора поредна година се прави въпросната акция на този ден. Целта е той да не бъде белязан с тежки пътни инциденти и да няма загинали и ранени по пътищата на страната. Ще има 24 часово наблюдение, като за всеки тежък инцидент обществото ще бъде информирано онлайн на сайта на МВР.

На този ден ще бъдат изведени всички налични сили и средства, с които разполага сектор „Пътна полиция“, в помощ ще бъдат и служителите от териториална полиция, които имат компетентност да работят по Закона за движение по пътищата. Ще се контролират скоростните режими, алкохол, наркотични вещества, неправоспособност и наличие на застраховка „Гражданска отговорност.“, каза за ИНФОМРЕЖА Радослав Боюклийски – началник сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

В провеждащата се полицейска акция се включват и доброволци на БЧК, които раздават информационни материали, информират видачите за пътната безопасност и оказване на първа помощ при пътни инциденти. „Идеята е да се насочи вниманието на хората да бъдат по-внимателни на пътя и да не остават безучастни, ако станат свидетели на пътен инцидент“, каза Радмила Иванова – специалист „Младежки дейности“ при БЧК.

 

 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK