Постоянен арест за рецидивист, вкарал дрога в банан на затворник

Снимка: Infomreja.bg

Янчо К. е осъждан, излежал е и присъда от 20 години лишаване от свобода

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Евгения Стамова потвърди мярката за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на Янчо К. / на 68 години /, който е привлечен като обвиняем за държане, с цел разпространение на наркотични вещества в затвора в гр. Бобов дол, в условията на опасен рецидив.

Съдът остави без уважение молбата на обвиняемия за изменение на мярката му в по- лека. В нея той се позовава на влошеното му здравословно състояние. Представената епикриза по делото е от дата, преди извършване на престъплението. Обвиняемият е излязъл от затвора на 15.07.2020 г.

На 08.08.2020 г., във време на свиждане в затвора, в банан внесен от него е открит 1,1 грама метамфетамин, предназначен за лишено от свобода лице. Янчо К. е осъждан, излежал е и присъда от 20 години лишаване от свобода.

Съдът счете, че е от събраните по делото към момента доказателства, може да се направи обосновано предположение, за съпричастност на обвиняемия към посоченото престъпление, както и, че има опасност да извърши престъпление, предвид факта, че след излизането си от затвора е създал контакти и е придобил наркотично вещество, с цел разпространението му.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, подлежи на обжалване пред САС, в 3 – дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK