Официално! Ембка отново зад решетките

Снимка: Infomreja.bg

Софийският апелативен съд е уважил протеста на Окръжната прокуратура в Благоевград, в частта, касаеща мярка за неотклонение спрямо подсъдимия Е. Първанов - Ембака.

На 29.06. състав на Благоевградския окръжен съд го е признал за виновен за извършено умишлено убийство, като му е наложил наказание от дванадесет години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

Той е бил оправдан по повдигнатото му обвинение, че убийството е било извършено по хулигански подбуди. Въпреки постановената осъдителна присъда мярката за неотклонение на подсъдимия Първанов е останала „подписка“, като съдът е преценил, че не е налице реална опасност той да се укрие.

Окръжната прокуратура в Благоевград протестира както наложеното на подсъдимия наказание от първоинстанционния съд, което счита за несправедливо, така и мярката му неотклонение с искане тя да бъде изменена.

С определение на Софийски апелативен съд протестът на Окръжната прокуратура е бил уважен, като мярката за неотклонение на подсъдимия Е. Първанов е изменена в „задържане под стража“.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK