Двама сандански художници със съвместна изложба в Благоевград

Снимка: Личен архив

Двама сандански художници откриват съвместна изложба в Благоевград. Венцислав Кирилов (акварел) и Георги Ашиков (графика) ще подредят свои творби в Арт салона на Радио Благоевград.

Откриването на изложбата е на 14. ноември от 18.00 часа.

Венцислав Кирилов е роден през 1972 година в Монтана. Работил е като илюстратор и карикатурист. Бил е част от екипа, реставрирал църквата "Свети Георги" и новооткритата раннохристиянска базилика в Сандански. Участвал е в изписването на църквата "Света Неделя". В последните години Венцислав Кирилов се съсредоточава върху акварела и маслото.

Творбите му са тематично и сюжетно разнообразни. В неговите натюрморти, портрети и пейзажи звучи оная лирика и поезия, която той успява да улови с много тънък и фин усет. Определят го като художник с богата и изтънчена чувствителност, емоционален и лиричен, художник с особена наблюдателност за детайлите и взискателен към себе си. Щедър колорист с фин, нежен и безпогрешен рисунък. Венцислав Кирилов е възпитаник на Факултета по изкуствата в Югозападния университет. 

Георги Ашиков е роден през 1978 г. в Сандански. Завършил е Югозападния университет спецалност "Педагогика на изобразителното изкуство" с профил Скулптора. Работи в родния си град като учител по изобразително изкуство в основно училище. Произведенията му са в областите на рисунката, графиката и колажа. От три години участва в Националното Биенале "Приятели на морето" в Бургас.

Участвал е в осмото Биенале на малките форми в Плевен, в Националния конкурс по графика за млади автори, Зоналната изложба "Струма" - през 2016 и 2017г. Георги Ашиков е модерен художник, чието творчество се обогатява от свежото му и сполучливо втъкано чувство за хумор. Избрал е трудната техника на графиката, за да изрази себе си, и макар че използва основно черното и бялото, успява да пресъздаде в картините си много нюанси на човешките взаимоотношения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK