Двама са загиналите при взрива във Варна

Снимка: БГНЕС

7 души са в болница, общо 18 са преминали през токсикология

Взривът, станал в жилищен блок във варненския квартал „Владислав Варненчик” рано тази сутрин, взе две жертви. 7 души са в болница, общо 18 са преминали през токсикология, предаде кореспондентът на БГНЕС от Варна.

Двама души са загинали при взрива и последвалия пожар в жилищния блок, който стана след 4 часа тази сутрин.

Все още се установява самоличността на двамата загинали. Извършва се ДНК-експертиза.

4 жени и 3 деца са настанени в болница. Общо 18 души са преминали през токсикологията на Военноморската болница във Варна.

Напълно са унищожени два апартамента, със значителни материални щети е и трето жилище. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа.

Полицията издирва собственикът на апартамента, където е станал взрива. Красимир Конов съобщи, че издирваният мъж е бивш служител на полицията.

От прокуратурата уточниха, че в един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция.

Именно той е обявен за издирване от ОД на МВР.

„Благодаря на колегите от пожарната, които много своевременно са реагирали. Вероятно не става въпрос за взрив на газова бутилка, тъй като една газова бутилка пожарникарите са свалили от апартамента и тя не изглежда да е взривявана. Вероятно е съхранявано взривоопасно нещо в апартамента от собственика, който в момента на взрива не е бил вътре”, съобщи по-рано кметът на Варна Иван Портних.

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за палеж с двама загинали и значителни материални щети. Досъдебно производство по член 330, ал. 3 от НК е за палеж. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK