Двама разпитани за опожарения сеновал на Александър Петкашев

снимки: infomreja.bg

Двама са разпитвани за съпричастност към опожарения сеновал в благоевградското село Падеш, собственост на бизнесмена Александър Петкашев, който е кметски наместник на Габрово и Дебочица.

Пожарът, избухнал към 2.40 часа миналата нощ, изпепели 20 тона сено, съхранявани в сеновала, който се намира зад сградата на читалището в селото. 

Вчера станало ясно, че само час преди да пламне сеновалът му, Петкашев пребил ром от село Падеш. Пострадалият е викан на разпит в полицията, след което е освободен.

По случая е разпитан и горски служител, който преди 10-ина години намушкал с нож кметския наместник. Въпреки че от инцидента, след който Александър Петкашев лежал в отделението по хирургия на МБАЛ - Благоевград, е минало известно време, дразгите между двамата не престанали.

Това накарало разследващите полицаи да проверят алибито за въпросната вечер и на горския служител.

Работата по втория палеж срещу Петкашев, извършен 19 дни след като на 4 ноември тази година бе запалена селскостопанската му постройка и изгоряха 7 тона слама и селскостопански животни, продължава.

Близки на Петкашев охраняват обора с кравите му в махала "Будишка" на село Падеш.

Според слуховете в селото, там се очаква да бъде третият палеж срещу бизнесмена. Очакват го само да прибере в обора преди началото на зимата близо 100-те крави, които отглежда.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK