Англичаните не са на ски, но пият бира по улиците на Банско! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

Въпреки мерките, туристите се събират на групички по улиците

Няколко часа след като бе обявено, че ски зоната в Банско затваря преждевременно заради антикорона мерки, репортерска проверка установи строго неспазване на препоръките, но не от страна на концесионера, а на туристите.

Докато банскалии затвориха по-голяма част от обектите още през изминалата събота, английските туристи намериха друг начин да се забавляват повсеместно.

На пук на забраната за групово събиране на хора, спазване на дистанция и ограничаване на контактите, както и носенето на предпазни маски и ръкавици, английските туристи решиха да борят вируса с бира.

След като от „Юлен“ обявиха, че кабинковият лифт и постите затварят, английски скиори и сноубордисти се събраха на групи покрай Начална станция, като с бира в ръка чакаха… незнайно какво – едни – да ги приберат с трансфер до хотела, а други – просто си комуникираха.

Настроенията сред местните в курортния град също се изостриха спрямо английските туристи, тъй като хората масово недоволстват, че англичаните са несъобразителни и не спазват правилата.

Хранителните магазини, не само в Банско, но и в страната, работят в услуга на хората – но бирата и алкохолът не са от първа необходимост в подобни ситуации, коментират местни.

Служителите на „Юлен“ пък излизат в 20-дневен платен отпуск.

По-рано днес маркетинг директорът Иван Обрейков бе на свиканата от кмета Кадев среща на Общинския оперативен щаб, на която стана ясно, че 9-годишното британче, заедно с 4-мата си роднини е под карантина в апартхотел „Еделвайс“, а пък 78-годишният британски гражданин, живеещ в Банско, е в Инфекциозно отделение – Благоевград.

Двата случая нямат общо помежду си, възрастният британец не е пътувал до Англия, а пък чичото на малкото дете е бил в контакт с жена си, болна от коронавирус в Англия. Въпреки това тяхната ваканция не е преустановена.

Кметът Кадев каза, че в Банско има над 300 британци, които са пристигнали през последните дни. Той благодари на банскалии, че приемат всичко спокойно и че спазват мерките. В града започва и дезинфекция на улиците.

Декларации пък ще попълват всички туристи в града, в който документ ще има превод на Заповедта за мерките на министъра на здравеопазването.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK