Двама плевенски бизнесмени са изчезнали

Снимка: Infomreja.bg, архив

Двама съдружници и собственици на плевенската фирма „Плевенски хляб“ ООД са изчезнали в рамките на по-малко от месец. И двамата последно са били забелязани в София, съобщава Вести.

48-годишният Роберт Драгомиров Трейн е бил видян за последно преди дни, а на 10 септември неговият съдружник - 50-годишният Йоско Исаев също изчезва. На 14 септември ОД на МВР в Плевен го обявява за издирване.

От Столичната полиция потвърдиха, че Трейн също е обявен за издирване.

От централния офис на „Плевенски хляб“ ООД в Плевен отказаха да коментират информацията за изчезването на собствениците и препратиха всички въпроси към столичната полиция с мотива, че не били оторизирани да коментират двата случая.

За Vesti.bg говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Павел Панов потвърди, че е започнало разследване за отвличане на Йоско Исаев. Делото било образувано малко след като постъпил сигналът за изчезването на 50-годишния мъж. То се води срещу неизвестен извършител, но според разследващите има данни за отвличане. По непотвърдена информация е поискан откуп за Исаев.

На 10 септември мъжът пристигнал в София с джипа си за среща с бизнеспартньори. Придружавал го адвокатът на фирмата Иван Иванов. След края на срещата Исаев казал, че има работа. Оттогава телефоните му са изключени и никой няма информация за него. Джипът му „Фолксваген Туарег” е открит изоставен в столицата.

През ноември 2009 г. Йоско Исаев даде специална пресконференция заедно с адвоката си Иван Иванов и двама свои съдружници, на която заяви, че е бил изнудван от Илиян Михайлов и прокурор Георги Велков. Исаев твърдеше, че е дал общо 35 хил. лева на Великов и представи на медиите записи, направени с любителски диктофон. Две години по-късно Велков бе осъден от Софийския градски съд на 5 години и 6 месеца затвор и глоба в размер на 10 000 лева. Съучастникът му Илиян Михайлов пък получи 4 г. затвор и глоба от 8000 лв.

От полицията умоляват гражданите, които имат информация за Йоско Исаев и Роберт Трейн, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР, като анонимността им е гарантирана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK