Двама пакистанци с ефективни присъди за незаконно преминаване през границата

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районната прокуратура в Петрич сключи споразумение със защитниците на двама чужденци, извършили престъпление по чл. 279, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 17 ноември тази година, в землището на петричкото село Кулата, те направили опит да излязат през границата на страната ни с Гърция без разрешение на надлежните органи на властта. Деянието било извършено повторно, след като подсъдимите вече имали предходни осъждания за друго такова престъпление от Районен съд – Видин.

Със съдебното определение на двамата пакистанци е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от по пет месеца, което те ще изтърпяват в затворническо общежитие от „закрит“ тип при първоначален „строг“ режим. Към това се добавят и още три месеца затвор от отложеното предходно наказание за всеки. Двамата ще заплатят и глоби в размер на по сто лева.

Другите пет споразумения бяха сключени от Районната прокуратура в Петрич с чужди граждани, направили опит да излязат през границата на България с Гърция на 10 декември в землището на с. Тополница. Те са с условни наказания от по пет месеца „Лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок и наложени глоби в размер на 100 лева.

За незаконно влизане на 29.10.2016 г. през границата на страната от Гърция, в района на ГКПП Кулата – Промахон, още двама чужди граждани са с наложени наказания от по шест месеца „Лишаване от свобода“, изпълнението на които е отложено за срок от три години, и глоби в размер на 100 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK