Мъж от с. Елешница се изправя пред съда с три обвинения

Снимка: Infomreja.bg

Районна прокуратура – Разлог, предаде на съд Николай М. от с. Елешница по обвинение за извършени от него три престъпления.

Вечерта на 23.10.2016 г., в Добринище, обвиняемият М. управлявал лек автомобил „Фиат Пунто“ по ул. „Тодор Каблешков“. Шофирал, въпреки че не бил правоспособен водач на МПС и същата вечер консумирал алкохол.

Около 21:40 ч. той бил спрян за проверка от служители в РУ на МВР – Банско, които установили, че шофьорът на автомобила е в пияно състояние. При тестването му с техническо средство уредът отчел наличие на 2.63 промила алкохол в кръвта му. По време на съставяне на акт за установяване на административно нарушение, по заявени от обвиняемия данни и представена от него лична карта, за нарушител бил посочен Марин М. Така издадения документ бил подписан от обвиняемия Николай М.

По същия начин бил попълнен и талон за медицинско изследване, с който санкционираният шофьор се явил във филиала на Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ-Разлог, за да му вземат кръвна проба за наличие на алкохол. Пред фелдшера той отново се представил като Марин М. със съответните данни за това лице. Съответно в протокола било отразено, че именно за него е било извършено освидетелстване, като резултатите от химическата експертиза били 2.47 на хиляда промила алкохол.

На свой ред полицейските служители, съгласно вътрешните правила за работа, представили акта за установяване на административно нарушение, съставен срещу Марин М., на ръководител сектор „Пътна полиция“ в управлението, с оглед неговото удостоверяване.

Впоследствие обаче било установено, че представените от обвиняемия Николай М. данни не били верни, което станало причина да бъдат внесени неверни обстоятелства в официални документи. По този начин той съставил неистински частен документ, удостоверяващ констатирано нарушение, извършено от Марин М. – негов брат. По-късно същата вечер същия документ бил употребен, при условията на посредствено извършителство чрез младши автоконтрольор в РУ на МВР – Банско, в Медицинския център за СМП.

Предстои насрочване на делото от съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK