Двама обвиняеми на съд за жестоко убийство на мъж, на когото дължали пари

Снимка: Infomreja.bg

Окръжна прокуратура – Враца,предаде на съд Цветан Ц. (на 49 години) и Пламен И. (на 36 години) за извършени от тях престъпления.

Обвиняемият Цветан Ц. често ходел в дома на шестдесет и седемгодишният Симеон Т. на ул. „Околчица“ в гр. Враца. Той помагал на възрастния мъж в домашната работа – поправяне на покрив, цепене на дърва, приготвяне на зимнина, правене на вино. Обикновено домакинът черпел с алкохол и мезе. Освен това те редовно посещавали заведение в жк. „Дъбника“ в града, където идвал и Пламен И. Тримата били в добри отношения.

Обвиняемите били безработни и изпитвали финансови затруднения, поради което взели пари в заем от Симеон Т. Сумите, които му дължали, били в размер на 20 лева и 50 лева.

В периода ноември 2016 г. – февруари 2017 г. отношенията между тях се влошили, като една от причините за това била свързана с невърнатите от обвиняемите заеми. При срещите помежду им двамата се заканвали, че ще пребият Симеон Т. и отправяли заплахи по негов адрес.

В началото на м. март 2017 г. обвиняемият Пламен И. поръчал на негова позната да му закупи работни ръкавици, под предлог, че са му необходими „за да цепи дърва“. В действителност обаче възнамерявал да ги използва „за да пребие Мони“.

На 11.03.2017 г. двамата обвиняеми се събрали в посещавано от тях заведение, където изпили солидно количество алкохол. Пламен казал на Цветан, че иска да ходят в дома на Симеон Т., да се „разберат“ и да го „пребият“, заради дрязгите, които имали с него и за да не му върнат взетите в заем пари.

Обвиняемите отишли до дома на възрастния мъж и почукали на външната врата. Той ги поканил, донесъл чаши за всички и налял ракия. Когато Симеон Т. излязъл до кухнята за мезе, Пламен И. сложил закупените по-рано ръкавици.

Почерпката продължила, като в един момент се разразил спор между домакина и обвиняемите. Възрастният мъж бил повален на пода, бит с дървен топуз. Пламен И. държал пострадалия притиснат към пода, а Цветан Ц. му нанесъл порезни рани последователно, сменяйки няколко ножа. Той прерязал шията на Симеон Т. ведно с кръвоносните съдове, като достигнал до шийните прешлени и почти го обезглавил.

След като се уверили, че пострадалият е починал, те претърсили къщата за пари и банкова карта, но тъй като нищо не открили, откраднали стара военна каска, която смятали да продадат.

За да заличат следите те изхвърлили чашите, от които пиели и пепелника с угарките, а също така измили ножовете. След извършеното убийство двамата обвиняеми се върнали в заведението и продължили да консумират алкохол.

На 16.03.2017 г. Цветан Ц. и Пламен И. били задържани от полицейските органи и от тогава се намират в ареста.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf
loading...