На границата: Откриха канабис в газова бутилка и виагра в кашони

Снимки: АМ "Митници"

Пълна с марихуана газова бутилка в български автомобил откриха митническите служители

Пълна с марихуана газова бутилка в български автомобил откриха митническите служители на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“.

На 18.12.2019 година около 5.30 сутринта на ГКПП Капитан Андреево на трасе „Изходящи автомобили и автобуси“ пристига лек автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин. По метода „анализ на риска“ автомобилът е селектиран за щателна проверка, при която след пролъчване с рентгенова апаратура се установяват необичайни плътности на газова бутилка в багажното отделение.

При последващ физически контрол в газовата бутилка са открити 69 пакета вакумирани полиетиленови пликове, обвити с алуминиево фолио. След разрязването на един от пликовете  е установено, че съдържа зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест е реагирал на марихуана. Общото тегло на наркотичното вещество е 4,450 кг.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Шофьорът  е задържан с прокурорска мярка „задържане под стража“ за 72 часа.

Митничари иззеха и 7950 опаковки, съдържащи общо 50 670 сашета и таблетки със сексуални стимуланти, при митническа проверка на излизащ от страната микробус в района на ГКПП Дунав мост-Видин.

Служители от ГД МРР отклоняват за щателна митническа проверка микробус с холандска регистрация, управляван от български гражданин. Шофьорът заявил, че превозва пратки на физически лица, личен багаж и козметика за Западна Европа и представил две товарителници, в които стоката не била подробно описана. При извършената митническа проверка, митническите служители откриват в пратката за Германия кашони, съдържащи 2970 кутии с 20 790 сашета лекарствен препарат с надпис „KAMAGRA“ и 4980 блистера с 29 880 таблетки „SILDENAFIL“ - и двете лекарствени средства са видове стимуланти за полова мощ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK