Двама наркодилъри получиха осъдителни присъди

Снимка: Infomreja.bg, архив

Окръжната прокуратура в Благоевград постигна осъдителни присъди спрямо двама наркодилъри.

Сключените между държавното обвинение и защитниците на подсъдимите А. Благов и Б. Борисов споразумения, касаещи престъпления за държане и разпространение на наркотици, бяха одобрени от съда.

За Благов е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и осем месеца при първоначален „строг“ режим.

Той се призна за виновен в това, че за времето от 18 часа на 1 април тази година до 17 часа на следващия ден, при условията на продължавано престъпление в Благоевград, без надлежно разрешително, разпространил на публично място в района на VII СОУ „Кузман Шапкарев” и държал в къща на ул. „Тодор Александров” с цел разпространение високорисково наркотично вещество – метамфетамин и марихуана, на обща стойност 233 лв.

За Борисов наказанието е „лишаване от свобода“ за срок от две години и шест месеца, изтърпяването на което е отложено с пет години, и глоба 2 000 лв.

Вечерта на 14 март тази година, на път в района на местността „Скалата”, община Сандански, подсъдимият Борисов без надлежно разрешително държал с цел разпространение марихуана.

Дрогата била открита в лек автомобил марка „БМВ“, с нетното тегло 1623 грама, на обща стойност 11 361 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK