Тони Златков: Колкото и странно да звучи, благодаря на похитителите на Адриан

Снимка: bTV

Тази сутрин бащата на отвлечения Адриан - Тони Златков, за първи път даде интервю в предаване по национална медия. 

Най-често се чуваше репликата "Не мога да споделя детайли".

Бизнесменът твърди, че синът му не е имал врагове и че обкръжението му е изцяло от млади интелигентни и целенасочени мъже. Златков сподели още, че никога не е следял какво се случва в медийното пространство и избягва негативните криминални новини. Именно поради тази причина не е запознат и с групата на "Наглите". Златков добави още, че започва да се замисля дали няма връзка между палежът на автокъщата му през април и отвличането на сина му. Той мисли, че отвличането се е случило за да се замаскират извършителите на подпалването. 

Сегашното състояние на Адриан е добро. Възстановява се, но темата за отвличането му не се коментира  вкъщи. Случаят обаче бележи семейство Златкови за цял живот и от тук насетне страхът остава. Тони Златков е осигурил охрана, което до сега не му се е налагало. 

Той издаде малка част от историята по отвличането на сина му. Адриан тръгва на работа с личния си автомобил, а 15 мин. по-късно тръгва и баща му. Тони вижда изоставената кола на момчето, в която са документите и телефона му. След около 10-20 мин. се обажда на полицията с първи подозрения, че става дума за отвличане. Още същата вечер похитителите се свързват със Златков чрез есемеси. Така протича кореспонденцията им през 12 дни на плен на Адриан. Тони казва, че не е имало заплахи в текстовете, изпращани от престъпниците. Тонът е бил изключително възпитан. Адриан няма идея къде се е намирал, бил е много неориентиран, но насилие върху него не е прилагано. 

"Колкото и странно да звучи, благодаря, че не са го насилвали", каза Златков. За събраната сума също е имал инструкции в каква валута и какви банкноти да е. Парите са събрани с помощта на приятели на Златков. Бащата отива на мост и ги хвърля. 

Самият Златков не приема себе си като крупен бизнесмен, а се смята за обикновен човек. Не разбира защо всичко това го е сполетяло. Той сподели, че е поласкан от вниманието, което премиерът Борисов му е обърнал. Също така в дома на Златкови са идвали специалисти от МВР, които са ги запознали с отвличанията, етапите, естеството на престъплението. За съдействие с полицията Златков не потвърди. Каза, че не знае дали е бил подслушван или проследяван. Наясно е, че в дома на Борисов също е имало щаб. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK