Министър Радев: Наглите нямат общо с отвличането на Адриан. Колата на похитителите е опожарена край Панчарево

Снимка: dnevnik.bg

„Наглите“ са група българи задържани през декември 2009 г. след постъпване на оперативни данни от заловен случайно при друго престъпление информатор, който предлага да съдейства с срещу статус на защитен свидетел и на практика предава групата доброволно и по своя инициатива бидейки и участник в нея, обвинени в участие в организирана престъпна група за отвличания с цел получаване на откупи. Полицията тогава кръщава операцията по задържането на общо около 25 души в София, Велико Търново и Монтана с кодовото название „Наглите“.

Първата операция се провежда в нощта на 16 срещу 17 декември 2009 г., а пет дни по-късно следва и „Наглите 2“, с още задържани. При втората операция един командос от СОБТ е прострелян в китката. По-късно част от задържаните при тези акции са изправени пред съда.

През декември 2010 започва делото срещу деветима души. Те са обвинени за десет отвличания и един опит за отвличане. За единадесето отвличане също свързано с тях не бяха намерени достатъчно доказателства за да бъде повдигнато обвинение. Тъй като прокуратурата не повдига обвинения и за изнудване, предалите подкупите не могат да искат възстановяване на парите им от съдените. При осъдителна присъда срещу обвиняемите обаче, изнудените биха могли да направят това като заведат граждански дела.

Именно тази престъпна група министър Радев (МВР) заяви тази сутрин, че няма общо с отвличането на Адриан Златков. 

Автомобилът, за който се предполага, че е използван от похитителите, първо е бил запален, а след това – бутнат в дере в Панчарево.

Сигналът за горящия автомобил е подаден 30 минути преди Тони Златков да съобщи в полицията, че синът му е отвлечен.

Мястото се намира на 12 км от Герман, където младият мъж беше похитен.

Колата е толкова силно опожарена, че номерата на двигателя са пострадали при огъня и не могат да бъдат разчетени.
 
 

 

КОМЕНТАРИ

ss14:01 - 01.09.2017
От 25 задържани 3-ма са в затвора.А останалите данеби да са станали монаси.....................или са станали не нагли а любезни.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK