Детелина Тихолова открива фотоизложба в столицата

Преподавателката по изобразително изкуство в ПМГ „Емануил Иванов“ – Кюстендил, Детелина Тихолова, открива своя самостоятелна фотографска изложба в столичната Галерия "+ Това" на 26-и юни от 19.00 часа.

Авторката е озаглавила изложбата „Едно семейство от другата страна“, тъй като във фотографиите си показва процеса на рисуване на своето семейство. 25-те фотографии са направени март и април, но замисълът е от повече от половин година.

„Реших да снимам творческия процес у дома, тъй като всички са рисуващи. Показвам рисунката от другата страна и усещането, че пространството е без значение, когато художникът твори. Творческият процес е много личен и това е начин да се наблюдава творящия, без да се притеснява“, каза за ИНФОМРЕЖА Детелина Тихолова.

Изложбата показва един завоалиран воайорски поглед само върху процеса на рисуване, благодарение на тънката оризова хартия и туш.

Събитието е част от месеца на фотографията, който се осъществява за 8-и път, организиран от Национално сдружение "Фотографска академия Янка Кюркчиева", а творбите на Детелина са одобрени за участие след предварително кандидатстване.

Изложбата ще остане в Галерия "+ Това" до 10-и юли.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK