Двама мъже от Кресна с обвинения за трафик на цигари за 100 000 лева

Снимки: МВР

Прокуратурата в Сандански повдигна обвинения на двама мъже от Кресна за трафик на цигари за 100 000 лева.

Полицейската операция за предотвратяване на разпространението на контрабандни цигари и задържане на трафикантите е проведена късно вечерта на 3 октомври, към 23 часа. Операцията е реализирана от служители от ГПУ-Благоевград и РДГП-Кюстендил в района на Кресна.

В зоната за отговорност, малко след преминаване на зелена граница, те спрели автомобил “Тойота Хайлукс сърф”, в който пътували 44-годишният Д.Я. и 34-годишинят Б.С., и двамата от Кресна. 

При предприетото претърсване в колата били открити 25 мастербокса, съдържащи 12 500  кутии с цигари (250 000 къса) без български акцизен бандерол. По информация на разследващите контрабандната стока, на стойност близо 100 000 лв., била предназначена за търговско разпространение  в страната.

Тютюневите изделия са иззети и са на съхранение в ГПУ-Благоевград. Двамата мъже са задържани, Д.Я.е криминално проявен, добре известен на органите на реда с подобни прояви.

За случая е уведомена Районната прокуратура в Сандански. По случая е образувано досъдебно производство в ГПУ-Благоевград. На двамата мъже са повдигнати обвинения по чл. 234, ал.2 от НК.

Наложена им е мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 2000 лв. Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK