12 години затвор за рецидивист, ограбил и причинил смъртта на възрастна жена! Ушко с актив от 24 присъди

Снимка: Infomreja.bg

Кюстендилски окръжен съд постанови присъда от 12 години лишаване от свобода за Иван М. - Ушко, по дело за грабеж с причинена тежка телесна повреда, от която е настъпила смърт за жертвата - Т. Х.  Грабежът е в условията на опасен рецидив.

Делото се води по линия на съкратеното съдебно следствие, в което подсъдимият е признал всички факти в обвинителния акт и се е съгласил да не се събират допълнителни доказателства.

Иван М. е признал вината си пред съда, като е изразил съжаление за извършеното престъпление. Той е направил пълни самопризнания след задържането му и е съдействал на разследването.

Предвиденото по Закон наказание е от 15- 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. При съкратеното следствие доживотния затвор се заменя с лишаване от свобода.

Съдебен състав, под председателството на Йоланда Цекова е постановил присъда от 18 години лишаване от свобода, която се редуцира с 1/3, заради съкратеното съдебно следствие, до окончателните 12 години лишаване от свобода.

Иван М. и двама от свидетелите по делото са правили ремонт на покрива на къщата починалата жена, през лятото на 2017 година. На 31 декември 2017 г., около 01 30 ч., пиян подсъдимият решава да открадне меден казан от двора на къщата, който набелязал по време на ремонта.

След като не намерил казана, разбил входната врата и влязъл в къщата. Жертвата била заспала на включен телевизор, но се събудила, последвали силни удари в областта на главата й и викове- „Давай парите”.

Подсъдимият откраднал 100 долара, 25 лева, 2 телефона и 1 часовник. След като оставил възрастната жена в тежко състояние, той взел такси и заминал за София.

Жертвата подала сигнал до полицията, като описала подробно нападателя, който по-късно е заловен. Няколко часа по-късно й прилошава, закарана е в столично здравно заведение, с тежка черепно- мозъчна травма и 2 хематома в главата.

На 13 януари 2018 година жертвата на престъплението умира.

Иван М. е 40- годишен, като е осъждан многократно, с 24 влезли в сила присъди за извършени от него престъпления от общ характер - предимно кражби.

По 23 от тях му е наложено наказание - лишаване от свобода, което е изтърпял - ефективно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK