Двама младежи от Благоевград заминават на стаж в Европейския парламент

Страхил Гошев, снимка: ГЕРБ - Благоевград

Страхил Гошев и Евелина Динова ще стажуват 1 месец при българските евродепутати от групата на ГЕРБ в ЕП Мария Неделчева и Андрей Ковачев. Престижните позиции младежите печелят на проведен от Националния изпълнителен съвет (НИС) на Младежи ГЕРБ конкурс, в който участват над 100 млади членове от цялата страна. Изискването е профилът на кандидатите като образование да отговаря на профила на комисиите в ЕП, в които работят евродепутатите, като владеенето на перфектен английски език е задължително условие.

Благоевградските представители преминават успешно селекцията по документи и във втория етап превеждат текст от английски на български език и обратно, като задачата съвсем не е лека-това са официални документи от заседания на парламентарните групи в ЕП и доклад на ЮРОСТАТ (Европейската статистическа служба).

Финалният етап представлява устно препитване от две изпитващи комисии с членове Моника Панайотова-депутат в НС, председател на НИС на МГЕРБ, Калин Захариев-член на НИС на МГЕРБ, международния секретар на НИС на МГЕРБ Христо Гаджев и новоизбрания кмет на район Лозенец Любомир Дреков, също член на НИС на МГЕРБ.

„С комисията водехме диалог на английски език за ролята и функциите на Европейския парламент, работата на нашите евродепутати, което предполагаше задълбочена подготовка относно тяхната дейност. Като бъдещ юрист аз се интересувам от правата на гражданите в ЕС, равенството между половете и социалното изключване и пр., а това са теми, по които евродепутатът от нашия регион Мария Неделчева е изключително активна и разпознаваема и в ЕП, и в България. Ето защо съм много доволен, че моят стаж ще е при нея”, коментира Страхил Гошев.

Работата на двамата стажанти ще се състои основно в посещения на заседания на комисиите и съставяне на резюмета по дебатираните теми, техническа комуникация, преводи и т.н., поясни С.Гошев.

Благоевград и Русе са единствените области с двама представители, а общият брой на стажантите от цялата страна е 14.

 

КОМЕНТАРИ

теро17:00 - 24.04.2012
Браво
112315:04 - 24.04.2012
Я го накарайте тоз хубавец да си напише името! Ха ха ха! Неграмотник!
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK