Двама криминално проявени са обвинени за убийството на Динов

снимка: Sofia Photo Agency

Двама души са арестувани за убийството на благоевградския бизнесмен Йордан Динов в София, съобщи градският прокурор Николай Кокинов, цитиран от БТА. Арестите са били извършени в сряда в заведение в столичния квартал "Дианабад" и в "Манастирски ливади". Акцията е проведена от специализирания отряд "Кобра".

На пресконференция в СДВР стана ясно, че като обвиняеми за убийството са привлечени 37-годишният Николай С., криминално проявен и осъждан за кражби и 42-годишният Кирил К., криминално проявен за причиняване на средна телесна повреда, притежание на наркотици, отнемане на автомобил. Те са задържани за 72 часа.

Йордан Динов бе прострелян смъртоносно на 4 април на ъгъла на столичните улици „Будапеща” и „Кирил и Методий”. Благоевградският бизнесмен е бил в столицата във връзка с дело, заведено срещу фирмата му от НАП и Комисията по хазарта. Той беше управител на верига за онлайн залагания.

След убийството инспектори на комисията по хазарта са извършили десетки проверки на букмейкърските пунктове на управляваното от Динов дружество "Скай Спорт 365 - България" ООД и са съставили голям брой актове за административни нарушения.

Криминалистите все още изясняват мотивите за убийството. Към момента не е намерена връзка между двамата задържани и жертвата, затова се работи по варианта, че има поръчител. 

Установен е маршрутът, по който се е движил Йордан Динов с помощта на мобилните му телефони. Така са намерени камери, от чиито записи се вижда, че лек автомобил доста плътно следи колата на бизнесмена. По-късно същият автомобил е засечен и на мястото на убийството, като той е бил собственост на 42-годишния Кирил.

Двамата задържани не работят. При ареста си, Николай С. се е подготвял да извърши кражба. При последвалите обиски са намерени различни веществени доказателства, включително голям брой от частите на колата, която е била разфасована. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK