Двама кюстендилски шампиони от първенството по борба

снимка: Дани Асенова, infomreja.bg

Две шампионски титли спечелиха състезателите на кюстендилския клуб по борба от Държавното лично първенство за юноши във Враца. Милослав Методиев стана първи в категория до 120 кг и взе приза за най-резултатен състезател. Милослав е шампион в категорията и при мъжете тази година.

Най-добър в кат. 74 кг на първенството е възпитаникът на Спортното училище „Васил Левски” в Кюстендил - Галин Галчов.

„Този златен медал бе най-приятната изненада за мен, защото от Милослав го очаквах. Гален е потвърждение на поговорката „Който търси – намира”. Той прекара много часове в залата и това даде резултат. Очаквам решението на федерацията, дали ще го включат в националния отбор за международния турнир „Петко Сираков и Иван Илиев”, който е във Варна от 16-18 март”, коментира старши треньорът на  кюстендилския клуб Валери Райчев.

Бронзови медали спечелиха Наско Георгиев в кат. 60 кг и Айрън Рамадановски при 84- килограмовите. В тази категория Атанас Искренов е 7-ми.

„Това е първо участие на Айрън при юношите. В тази възраст той има още 2 години и представянето му е много добро. Наско победи третия от европейското първенство Николай Вичев от „Левски””, допълни още Валери Райчев.

На първенството във Враца участваха 155 млади борци от 21 клуба от страната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK