Двама кюстендилски автори са сред победителите в Националния конкурс на „Библиотека България“

Снимка: Личен архив

Те са сред 33-те, избрани между творбите на 98 участници

Виолета Атанасова и Калин Василев са сред  победителите в  третия Национален  литературен конкурс,организиран от издателство „Библиотека България“.  Техните разкази са сред 33-те, избрани между творбите на 98 участници, които направиха своите литературни интерпретации по темата „Рисунки в жълто“. Председател на журито на конкурса е проф. Владимир Зарев, членове – Весела Люцканова и Ива Спиридонова, а координатор – Симеон Аспарухов. Избраните разкази ще бъдат отпечатани в специален литературен сборник .    

Калин Василев е магистър по право. Печели конкурса „Романът на бъдещето“- част от кампанията на БНТ „Голямото четене“,  първо място за кратка проза в конкурс на списание „Една“, лауреат е на конкурса за дебютна книга „Южна пролет“, както и на още редица литературни конкурси, удостоен е с почетен медал на ЮЗУ „Н. Рилски“ за високи резултати в литературата.  В Националния конкурс на „Библиотека България“ участва с разказа си „Семейство Нешеви“.

Виолета Атанасова е възпитаник на Софийски университет „Кл. Охридски „ и НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, дългогодишен журналист, председател на  Дружеството на СБЖ в Кюстендил, носител е на награди от национални и регионални литературни конкурси.  В конкурса на издателство „Библиотека България“ участва с разказа си „Мила ми Мирей Матьо“. Предстои излизането на книгата й „Събрани съчинения за духа и материята“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK