Двама кюстендилци и един радомирец в ареста за тежко престъпление, издирват и Бабича

снимка: infomreja.bg, архив

Криминалисти и разследващи полицаи от ОД МВР – Кюстендил и РУ-Рила установиха и задържаха извършители на тежко престъпление. Тримата кюстендилци и радомирец преди около 2 седмици се организирали и предприели действия за отнемане на пари и ценности от  дома на 66-годишен мъж от Кочериново.

На 11 януари, малко преди 19.30 часа, проникнали в жилището на живеещия сам мъж, малтретира ли го, душили го с възглавница и настоявали да даде всички пари...

Тръгнали си с 500 лв. и 2 мобилни телефона. Мъжете били с маски на главите си. След като се съвзел, потърпевшият потърсил помощ от съседи. Сигнализирана е полицията в Рила.

Предприети са незабавни издирвателни действия, уведомена е прокуратурата, извършени са множество процесуално-следствени мероприятия.

Задържани са 33-годишният А.М. и 24-годишният, двамата от Кюстендил, и В.М. – Баци, на 24 години от Радомир.

Четвъртият участник в извършването на грабежа е Р. Я, 31 г.- Бабича, от Кюстендил. Той се укрива и е обявен за издирване.

Всички действия по разследването на тежкото престъпление са осъществени с прякото участие на наблюдаващ прокурор от РП – Дупница.

Тримата задържани са с постановена от Районния съд в Дупница мярка за неотклонение задържане под стража.

Образувано е досъдебно производство по описа на РУ-Рила.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK