Двама кандидати за директорския пост в Историческия музей в Петрич

Снимка: Infomreja.bg

Това са: Методи Бисерков и Тодор Тараков

Двама кандидати се явиха за участие в обявения конкурс за длъжността „Директор“ на Исторически музей - Петрич.

Това са: Методи Бисерков и Тодор Тараков, които вече са заемали този пост през годините назад. Конкурсът за директор на Историческия музей в Петрич се насрочи със заповед на кмета Димитър Бръчков и след съгласуване с Министерство на културата.

Председател на комисията е зам.-кметът по „Финанси, бюджет и общинска собственост“ Борислав Коларов и членове на комисията: д-р Аксиния Бутева – началник отдел „Музеи, галерии и визуални изкуства” в дирекция „Културно наследство, музеи и изобразително изкуство” в Министерство на културата, доц. д-р Бони Петрунова – директор на Национален исторически музей, доц. д-р Соня Пенкова – директор на Национален военноисторически музей, доц. д-р Костадин Кисьов – директор на Регионален археологически музей Пловдив, д-р Екатерина Цекова – директор на Национален политехнически музей, в качеството си на представител на БАРОК, Кирил Бинев – председател на НФ „Култура” към КТ „Подкрепа”, Румяна Ангелова Митова – служител в РИМ Благоевград, в качеството си на представител на НСФ „Култура” – КНСБ, Светослава Христова – главен юрисконсулт на община Петрич, Нако Манастарлиев – началник отдел „Социални дейности” в Общинска администрация Петрич.

Комисията класира на първо място Методи Бисерков, който представи и защити концепция за развитието на Исторически музей-Петрич през следващите пет години. Сегашният директор на музея Сотир Иванов ще продължи с израстването си в научната кариера. Община Петрич ще продължи да разчита на неговата експертност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK