Двама иманяри от Кочан признаха вина, осъдиха ги на пробация

Снимка: Infomreja.bg, архив

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Благоевград, и защитата на подсъдимия М. Пехливанов, обвинен за извършени от него престъпления по чл. 277а, ал. 7 и по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

До 08.03.2017 г. в дома си в сатовчанското село Кочан подсъдимият П. незаконно държал металдетектор, за който знаел, че е послужил за търсене на археологически обекти.

Освен това, в нарушение на Закона за културното наследство, той държал археологически обекти – бронзови монети от късноримско монетосечене, които не били регистрирани по съответния ред.

46-годишният М. Пехливанов, без надлежно разрешително, държал боеприпаси за огнестрелно оръжие – патрони различен калибър.

Другият подсъдим – 54-годишният Н. Калеков, обвинен от Окръжна прокуратура – Благоевград, за незаконно държане на археологически обекти и устройство за тяхното търсене, също се е признал за виновен.

В дома му, в същото село Кочан, разследващите открили голямо количество монети от различен вид, в т.ч. от римско и византийско монетосечене, имитативно македонско автономно монетосечене.

За извършените от тях престъпления на М.П. и Н.К. са наложени наказания „Пробация“.

 

КОМЕНТАРИ

Jjjjj23:09 - 20.12.2017
Maikati da eba I dyrjavicata za izkuvachite nqma zakoni a za obiknovennite horica s chesten trud boi po tikvata.
Код за сигурност, въведете кода 3ax