Кюстендилецът Красимир Ананиев дари картина на Борджошки за лечението на Тони Костов

Снимка: Личен архив

Кюстендилецът Красимир Ананиев, който е син на известния в миналото адвокат Йордан Ананиев, се включи в кампанията за набиране на средства за лечението на Тони Костов.
Неговият баща е приемал в дома си великите наши художници Владимир Димитров - Майстора, Стоян Венев, Никола Мирчев и много други.

Наследил любовта си към изобразителното изкуство от баща си, Красимир Ананиев е голям ценител на живописта и притежава доста работи от майстори на четката. С радост дарява картина за кампанията с вярата, че Тони ще се пребори с коварната болест с помощта на всички нас.

Красимир Ананиев обявява творбата „Бъдеще“ – пастел, с размери 47/60 см на търг. Първоначалната тръжна цена е в размер на една минимална работна заплата – 510 лв., със стъпка 51 лв.

Творбата е на художника Петър Борджошки, който е роден през 1952 година в Нови Сад. Завършва ВИИИ „Н. Павлович“ в София през 1978 – специалност „Живопис“.
Живее и работи в Перник и представя творчеството си във всички градски и регионални изложби.

В творческия си път представя свои произведения в международни изложби в Полша, Сърбия, Македония, Унгария, Австрия, СССР и други страни, реди картини самостоятелно през годините в Кюстендил, Перник, София, Москва, Шабац и Виена.

Красимир Ананаиев се радва, че има негови творби, като тази, която предлага на всички ценители е с надеждата, че ще допринесе за лечението на Тони Костов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK