Двама депутати влизат в УС на ФК „Пирин“ - Гоце Делчев

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Народният представител от ГЕРБ Георги Андонов и колегата му от БСП Кирил Добрев влизат в Управителния съвет на ФК "Пирин" - Гоце Делчев. Двамата депутати бяха избрани за членове на ръководството на клуба по време на отчетно-изборно събрание, проведено тази вечер.

С пълно мнозинство за председател на Управителния съвет бе избран Антонио Сакаджииски - собственик на Автоцентър “АРМИ КАР” - София, спонсор на "Пирин" - Гоце Делчев. 

В новата управа бе избрана и Галина Тинева - менъжер на "ТИНГЕР" ООД, както и бизнесмените Ангел Шербетов, Костадин Ораков и Костадин Гуцев.

Новата ревизионна комисия оглави Ангел Кулин, а за членове на финансовата комисия бяха избрани Асен Трендафилов и Радослав Ушилков.

Досегашният председател на Управителния съвет, както и останалите членове си дадоха отвод с ясното съзнание, че футболът в Гоце Делчев заслужава да се управлява от неговите спонсори. Подкрепата на община Гоце Делчев с гласувания бюджет за този вид спорт остава, бе категоричен кметът Владимир Москов. Той заяви, че много ще разчита на помощта на двамата депутати по отношение на осигуряване на средства чрез проекти и спонсори за подобряване на спортната база и за ремонт на стадиона в Гоце Делчев, според изискванията. 

Целта е още от следващия сезон мачовете на "Пирин" - Гоце Делчев, който вече е в “А” група, да се играят на собствен терен. До дни се очаква да пристигне комисията от футболния съюз, за да се изяснят изискванията и условията, при които стадионът в града достойно да домакинства за предстоящите мачове с големите отбори.

Досегашната управа направи пълен отчет за приходите и разходите на клуба за изминалия повече от успешен сезон 2011- 2012 г., като най-добрата новина, която съобщи бившият вече председател Благомир Томов бе, че предава клуба на новото ръководство в добро финансово състояние.

Активна работа започва от този сезон и юношеската школа по футбол в Гоце Делчев, която има задача да подготвя нови кадри.

Двамата депутати - Георги Андонов и Кирил Добрев, си обещаха да загърбят политическите си различия в името на футбола, да си поделят отговорностите като членове на УС и да работят честно и прозрачно заедно с кмета на общината Владимир Москов така, че и отборът, и градът да спечелят. 

От своя страна новият председател Антонио Сакаджийски съобщи пред общото събрание, че промени в състава на ФК "Пирин" ще има, но основно ще разчита на местните играчи. Той бе категоричен, че няма да допусне продажба на лиценза, с което отговори на зададен му въпрос от залата. Гоцеделчевските фенове направиха и предложение практиката по продаването на лицензиите да бъде прекратена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK