Дневник: Гешев се e изнесъл от "Бояна"

Снимка: Infomreja.bg

Договорът му е трябвало да бъде прекратен до първи октомври 2021 г.

Главният прокурор Иван Гешев, който близо година и половина живя в дом 5 на резиденция "Бояна", се е изнесъл. Договорът му е трябвало да бъде прекратен до първи октомври 2021 г., но преди тази дата той и семейството му са напуснали луксозната вила. Информацията беше потвърдена пред "Дневник" от Министерския съвет, след въпроси, свързани с имуществената декларация на Гешев, подадена пред Инспектората на Висшия съдебен съвет.

В нея той беше декларирал, че е живял под наем в апартамент от 57 квадратни метра, а наемодател е била администрацията на Министерския съвет. Наемът е бил 2200 лева.

На базата на декларацията и липсата на отговори на зададените въпроси и от Министерския съвет, и от прокуратурата "Дневник" написа, че обявеният апартамент е друго жилище, различно от дом 5 в резиденция "Бояна".

Преди време първо "Свободна Европа" съобщи, че главният прокурор се е настанил в резиденцията и според тяхната публикация договорите за ползване на държавната вила са два - всеки на стойност 2200 лева месечно.

От Министерския съвет и сега отказаха да уточнят дали декларираният от Гешев имот е именно дом 5 с аргумента, че това са лични данни. Но от анализа на всички известни и потвърдени досега данни, се разбира, че главният прокурор е обявил част от имота и плаща за него, а другата част е наета от член на семейството му, който плаща същата сума - 2200 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK