Божков не бил първи в списъка на прокуратурата

Снимка: Infomreja.bg, архив

Никой левскар нямало така да обиди клуба и затова Иван Гешев смята, че Божков не е левскар

Само в България видях държавата да се моли сутрин, обед и вечер на хората да спазват правилата. Тази позиция изрази пред БНТ главният прокурор Иван Гешев в коментар за извънредното положение и пандемичната обстановка. Прокуратурата проверява как се харчат евросредствата за преодоляване на кризата от коронавируса.

Васил Божков е герой в кавички, според Гешев. Скандалът бил поредната серия от сериал, на който обвинител номер едно не вижда скоро края. Години наред Божков точел пари и живеел в уж правова държава, а сега, когато прокуратурата го погнала, държавата вече не била правова. Божков действал като Цветан Василев. Матрицата е една и съща, смята Гешев. В клуб по интереси се сдружавали престъпниците, по мнението му.

Знаем, че ще е трудно, сподели той. Прокуратурата иска справедливост, каквото е и очакването на обикновените български граждани. Целта ми е да покажем, че всички са равни пред закона, отчете главният прокурор. Гешев не чел съобщенията между Васил Божков и Владислав Горанов. Колегите му, които ги чели, му казали, че няма основания за проверка на финансовия министър.

Като подигравка с ФК "Левски" Гешев определи действията на Сашо Диков, чиито действия определи като акция на "Speedy зайче" и "куриерче".

Никой левскар нямало така да обиди клуба и затова смята, че Божков не е левскар.

Прокуратурата не работела по списък с обвиняеми, а с доказателства. Прокуратурата работи активно, увери Гешев. А иначе, използвайки метафората със списъка, Васил Божков не бил първи в списъка на прокуратурата.

Обвинител номер едно нямал лични врагове, а пък Лозан Панов имал афинитет към позицията на главния прокурор. Той предположи, че съдия номер едно се готвел за политическа кариера.

Иван Гешев заяви, че прокуратурата активно се е ангажирала с битовата престъпност. Когато може и той ще е на място. Вбесявал се като гледа как възрастни хора са бити, убивани, изнасилвани за пенсията им. Това е едно от нещата, които ме дебалансира, сподели Иван Гешев. Той е убеден обаче, че до края на годината този вид престъпност ще намалее.

За формирания последната седмица експертен съвет към главния прокурор, Гешев подчерта, че той ще му дава експертна помощ. Искам справедливост за всеки, каза още Иван Гешев. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK