Гешев за Божков: Преди е преследван, но почувствал, че е по-силен от държавата

Снимка: Infomreja.bg

Божков си пазил бланката от МВР като артефакт

От касата на Божков е взет оригинален документ за криминална регистрация преди 1989 г. Взет е сега, защото сега съм главен прокурор, и защото това показва, че едно лице е регистрирано за криминална регистрация преди 1989 г. и е осъдено 2 пъти, след това си е прибрало оригинален документ в касата като спомен и артефакт, за да покаже, че преди е наказателно преследван, но в един момент е почувствал, че е по-силен от държавата и е оставил трофей.

Това обясни главният прокурор във връзка с изземванията на документи и артефакти от офиса на Васил Божков вчера в София.

Относно информация, че артефактите на Божков са неправомерно извадени, Гешев каза, че това са фалшиви новини.

„Всеки си защитава своето с една определена медийна пропагандна кампания. Ако бяха законно придобити и регистрирани, нямаше да бъдат съхранявани по такъв начин. Хората си защитават това, което е откраднато от българската земя.“

По случая с изземванията коментар направи и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

В каса в офисите на „Московска“ е намерена бланката, за която се очаква справка. Има две бланки – едната със сигурност е в СДВР, а другата към момента не е открита, но вероятно е същата. Нейното място не е в касата. До края на деня ще стане ясно какво показва проверката дали това е оригинал.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK