Двама братя и техен приятел са авторите на грабежа над известния гъбар от Гърмен Борис Бусаров

снимка: infomreja.bg

Двама братя и техен приятел от гърменското село Рибново, стари познайници на полицията, са извършителите на грабежа над възрастния гъбар и билкар от село Гърмен Борис Бусаров. Заловени след подаден от потърпевшия сигнал са двамата братя Исмаил и Мустафа Авдикови - на 17 и 22 г., и съучастникът им – 20-годишният Джамал Михрин. Срещу тримата нападатели е образувано досъдебно производство и се очаква в рамките на днешния ден да им бъдат повдигнати обвинения.

Около 23 ч. в събота Мустафа Авдиков, непълнолетният му брат Исмаил и Джамал Михрин стопирали на пътя за село Ковачевица автомобила на известния в града билкар и гъбар Борис Бусаров от с. Гърмен и след като го заплашили, му отнели сумата от 500 лева.

Тримата претърсили колата на уплашения билкар и като не намерили нищо друго, му задигнали един стек цигари и 4 литра бензин.

Полицейските служители за часове открили извършителите на грабежа. У тях са открити и откраднатите от Бусаров пари и вещи. Потърпевшият разпознал нападателите си.

По данни на полицията, и тримта млади мъже от Рибново са криминално проявени. Жители на Рибново споделиха, че двамата пълнолетни мъже са безработни, единият от които е семеен и в скоро време очаква първото си дете.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK