Два смъртни случая в Сатовча часове след молебена за Стилиян Петров

снимка: infomreja.bg, архив

Два смъртни случая почерниха Сатовча часове след отслужения в селото молебен за здраве на капитана на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров. 

7-годишно дете от село Сатовча загина при пътно-транспортно произшествие с мотоциклет, управляван от баща му. Трагичният инцидент е станал към 18,40 часа днес край село Плетена.

39-годишният Тодор Батаклиев бил с приятелска компания на пикник в местността "Дикчан". С него бил и синът му Илия. През целия ден мъжете се черпели обилно с алкохол, докато децата играели на чист въздух. Когато пикникът свършил, Тодор Батаклиев качил 7-годишния Илия на мотор "Симсон" и двамата тръгнали да се прибират. Детето се возило на седалката пред бащата, който карал с възможно най--бързата скорост, която можел да вдигне моторът. 

Вследствие на високата скорост и голямото количество изпит алкохол, малко преди селото Тодор Бакталиев изгубил контрол, мотоциклетът излязъл извън пътя и паднал в реката.

Очевидци коментираха, че детето и бащата се преобърнали няколко пъти с мотора в бездна от близо 6 метра височина. Моторът се спрял в камънаци преди да падне в реката, но малкият Илия си разбил смъртоносно главата в камък.

Детето починало на място. Пристигналият на място лекарски екип само констатирал смъртта му. Трупът на момченцето е транспортиран за аутопсия в МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев.

Бащата се е разминал с леки наранявания и охлузвания. Тест с дрегер установил, че Тодор Батаклиев е управлявал мотора пиян. Отчетена била алкохолна концентрация от 2.65 промила в издишвания въздух. Взета му е и кръвна проба. Специалисти прогнозират, че е твърде вероятно стойностите на алкохола в кръвта на Батаклиев да надвишат 3 промила.

Тодор Батаклиев работи във фирма "Риск Инженеринг", а съпругата му Катерина - в шивашката фирма “Евромода“. Двамата имат още едно дете - момиченце, което е по-малко от нелепо загиналия им син Илия. 

По неофициална информация моторът, с който е катастрофирал Тодор Батаклиев е краден. Той бил с пренабити номера, с ловешка регистрация и пребоядисан. 

Полицията е извършила оглед на местопроизшествието. За случая е уведомена и Районната прокуратура в Гоце Делчев.

Нелепият инцидент е станал часове след като в Сатовча бе отслужен молебен за здраве на Стилиян Петров.

Вторият смъртен случай от днес, също станал след църковната служба, е на възрастна жена от селото, която издъхнала след боледуване.

 

КОМЕНТАРИ

ужасно е и много ще боли10:20 - 17.06.2012
Невинна душуца , почивай в мир ,чии ли грешки изкупи миличко . Нека станем по добри , нека отворим сърцата си за добро , злото носи след себе си зло . Да се обичаме и да си помагаме съдбата ни дава уроци да се вслушаме и да се вгледаме , да се променим защото станахме много лоши
:(00:13 - 17.06.2012
Голяма трагедия! Съболезнования!
така е,но....00:08 - 17.06.2012
Нашите най-искренни съболезнования към близките на покойниците! Жалко за детенцето,Катито и Тошко ще жалят до живот!Бог пази ,ако сами се пазим! Няма и не се молете,просто бъдете човеци и бдителни!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK