Два пъти е горяла борова гора в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg

Множество пожари гасиха в Страната, най-сериозния - в Стара Загора

Четири пожара с материални загуби са гасени в Перник и Радомир през почивните дни.

На 30 август, около 15, 00 ч. е подаден сигнал за пожар в апартамент, в пернишкия кв. „Дараците“. Незабавно към мястото на произшествието се отправили две пожарни, линейка и патрулен автомобил на полицията. Установено е, че в резултата на неправилно ползване на нагревателен уред са изгорели мебели, бяла, черна и компютърна техника. Пламъците са овладени много бързо. Няма пострадали хора и жилището като цяло е спасено.

На два пъти е горяла борова гора в пернишкото с. Люлин.

Първият сигнал е подаден на 1-ви септември, 20 минути след полунощ. Огнеборците локализирали пламъците и щетите се оказали минимални – около 2 декара борови насаждения. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Сутринта, около 06,20 ч. отново е подаден сигнал за пожар на същото място. Загубите са около 1 декар иглолисти насаждения.

500 кв. м. борови насаждения са унищожени при пожар същия ден в местността Голо бърдо, собственост на Държавно горско стопанство – Радомир. Сигнал за огъня е подаден около 06, 30 ч. Благодарение на бързата намеса на огнеборците, гората отново е спасена. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

На 31.08. във Второ РУ - Стара Загора, е получено съобщение за възникнал пожар в гр. Стара Загора, в дере, разделящо кв. "Лозенец" и кв. "Македонски". Заради силния вятър огънят се е разпространил в посока изток и е обхванал югозападната и западната част на парк "Борова гора", като достигнал в близост до Дом за медико-социални грижи за деца и създал опасност от обгазяване на настанените в дома деца. Своевременно е извършена евакуация на децата, а пожарът е потушен от екипи на РД ПБЗН – Стара Загора. Няма пострадали. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.330 от НК.

В последния ден на август в РУ – Казанлък, е получено съобщение за излизащ дим от прозорци на основно училище в с. Тъжа, общ. Павел баня. На място е установено, че след като е взломен прозорец, намиращ се в източното крило на училището, е проникнато в сградата и е предизвикан пожар, вследствие на който напълно са изгорели две помещения. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.330, ал.1 от НК.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 27-годишен мъж от с. Тъжа. Същият е задържан за срок до 24 часа.

В събота в 15:25 часа било съобщено, че в къща на ул. „Хан Омуртаг“ в село Марково е възникнал пожар. Към адреса е насочен екип от РСПБЗН- Нови пазар. Унищожени са около 150 кв.м. покривна конструкция, мебели, техника и домашно имущество. Пламъците, които са тръгнали след късо съединение, са погасени с помощта на 16 тона вода.

На 30 август в 12:10 часа е получено съобщение за пожар в нерегламентирано сметище в село Пет могили в посока към село Векилски. Към мястото на произшествието бил пратен противопожарен екип от РСПБЗН- Каолиново. Пламъците, предизвикани от небрежно боравене с открит огън, били погасени с 5 тона вода. Спасени са три сгради, които били в непосредствена близост до пламъците, както и 20 декара с посеви слънчоглед.

 Погасени са пожари в сухи треви и отпадъци в село Пристое, в село Костена река, село Янково и село Панайот Волов. За гасенето им са ползвани общо 10 тона вода, всички са без материални загуби.

На 30 август, след получен сигнал в 8.30 часа, екип на РСПБЗН-Белоградчик ,потушил пожар, възникнал в лек автомобил в землището на градчето. Същият ден огнеборците реагирали на четири сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви и храсти в Димово и в землищата на Видин, Дунавци и Орешец.

На 31 август, след получен сигнал в 22.50 часа, екип на РСПБЗН-Видин, гасил запалени сухи треви в близост до паркинг в ж.к. „Бонония“. Пожарът бил потушен своевременно, няма нанесени материални щети.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK